Home » , , , » KPSS için, ÖSYM'den yanıt bekleniyor

KPSS için, ÖSYM'den yanıt bekleniyor

Written By dewturk on 10 Temmuz 2013 Çarşamba | 08:53

ÖSYM, 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan KPSS soru ve cevaplarını hala yayımlamadı
Daha önce Pazartesi günü yayımlanan soru ve cevaplar, ÖSYM'deki yönetim değişikliği sonrasında Çarşamba gününe kaydırılmıştı.

Bugün Çarşamba ve binlerce aday, sınav esnasında verdikleri cevapların doğru olup olmadığını kontrol etmek için ÖSYM'nin yapacağı açıklamayı bekliyor.

Daha önce haberleştirdiğimiz üzere, Meclis Genel Kurulu, ÖSYM'nin sınavlarda sorduğu soru ve cevapların, bilgi edinme hakkı kapsamı dışına çıkarılmasına onay vermişti. Ancak, bu onay hukuki anlamda bir anlam ifade etmemektedir. Zira, torba kanun teklifinin yasalaşma süreci tamamlanmıştır. Torba kanun Teklifi Meclis Genel Kurulunda tüm maddeleriyle birlikte kabul edildikten sonra, onay için Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. Cumhurbaşkanı onaylayınca Resmi Gazetede yayınlarak yürürlüğe girecektir.


Bu bağlamda, hali hazırdaki mevzuata göre, ÖSYM'nin bilgi edinme yoluyla soru ve cevapları talep edecek kişilere bu bilgileri vermesi kanuni zorunluluk olup, Başkanlığın bugüne kadarki rutini devam ettirerek soru ve cevapları yayınlaması gerekmektedir. Bunun aksi bir davranış, Başkanlık yöneticilerinin hem Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna hem de Kamu Görevlileri Etik Kuruluna şikayetine neden olacaktır.
Bu Haberi Paylaş :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Sınav Hocam - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger